3 Boekentips

In dit artikel deel ik graag 3 van mijn favoriete boeken, die je (vind ik) gelezen móet hebben. Of je nu ouder, leerkracht, grootouder of opvoeder bent…

 

 

Krachtig Anders Leren - Wim Bouman

Dit boek van Wim Bouman moet je gelezen hebben als je kind vastloopt op school. Uitgangspunt is dat mensen met dyslexie een andere leerstijl hebben. Dit wordt in het boek helder en praktisch uitgelegd, met veel herkenbare voorbeelden. Veel ouders, die het boek hebben gelezen zeggen: "Het is net alsof hij over míjn kind schrijft!' of "Ik herken niet alleen veel dingen bij mijn kind, maar ook bij mijzelf'. Een hele nieuwe wereld gaat open!

 

 

Lastige kinderen? Heb jij even geluk?- Berthold Gunster

Wie kent niet de term 'Omdenken'. Berthold Gunster is grondlegger van deze manier van denken. Wist je dat hij ook een boek heeft geschreven over onderwijs en opvoeding? Lastige kinderen? Heb jij even geluk! is een van mijn persoonlijke favorieten. Naast uitleg over 'vastdenken' en 'omdenken' geeft hij veel sprekende voorbeelden, die je (ja, ook mij!) absoluut aan het denken zet! En voor veel ouders een geruststelling: je hoeft geen perfecte ouder te zijn!

Kinderen? Stop met ze op te voeden! Het is vastdenken: kijken wat er niet is en wel zou-moeten-zijn. van een probleem een ramp maken. Denk het om. Maak van een probleem een mogelijkheid.... staat er op de achterkant. Nieuwsgierig geworden?

 

GELUK voor kinderen- Leo Bormans

Geluk voor kinderen is voor mij een aanrader om verschillende redenen. Allereerst waar het over gaat: iedere ouder wil het liefst een gelukkig kind. Maar hoe doe je dat? Geluk komt niet uit de lucht vallen. En iedereen heeft recht op zijn verdriet, geluk is er niet altijd. In dit boek staan 10 verhalen over bijzondere vogels. Ieder verhaal behandelt een sleutel van geluk. De verhalen zijn speels, mooi en geven inzicht in de basishouding voor geluk. Daarnaast zijn er tips hoe je met je kind kan napraten over de onderwerpen. De prachtige tekeningen die de teksten illustreren, maken het tot een prachtboek... in alle opzichten!

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan! Welke ga jij als eerste lezen? 

Veel leesplezier!

 

Leave A Response