Hulp voor kinderen met leerproblemen

Veel gestelde vragen

 • q-iconMijn kind heeft leerproblemen, maar geen dyslexie of dyscalculie

  Veel kinderen vallen vaak tussen wal en schip. Op school gaat het niet goed. Ondanks de extra ondersteuning van school komt het kind niet echt veel verder. Hulp is vaak niet afdoende. Ze voldoen net niet aan de criteria voor dyslexieonderzoek. Er is geen diagnose en er is geen mogelijkheid voor vergoeding vanuit de gemeente/jeugdzorg.

  Talent&Groei biedt uitkomst aan deze kinderen. Door een kort en effectief traject vallen de kosten te overzien en is het kind veel sneller geholpen dan gedacht. Bovendien beschikt het kind over een unieke leerstrategie op maat, die altijd toepasbaar is op elk niveau en bij ieder vak.

 • q-iconIk denk dat er veel meer in mijn kind zit dan eruit komt. Hoe kan dat?

  Mijn ervaring is dat kinderen met (een vermoeden van) dyslexie of dyscalculie bijzondere en intelligente kinderen zijn. Ze zijn creatief, emotioneel en sociaal goed ontwikkeld. Ze denken net even op een andere manier en hebben een andere logica (rechtsgeoriënteerd denken) en kunnen heel goed verbeelden. Helaas komen ze in deze maatschappij niet uit de verf omdat de leermethoden niet goed aansluiten bij hun manier van denken. Ben je in staat om de leerstof anders aan te reiken, gaat het snel veel beter.

 • q-iconMijn kind moet nu veel oefenen, hoe kan het dat deze manier zo snel effect heeft?

  Doordat de aanpak van Talent&Groei 180 graden anders is dan je kind tot nu toe gewend is, kan er op een relatief eenvoudige manier een leerstrategie op maat worden ontwikkeld. Deze manier van leren sluit aan bij de natuurlijke manier van denken van jouw kind. Herhaald oefenen van iets wat niet ‘past’ heeft geen zin. Dus doen we het anders!

 • q-iconWat zijn de gevolgen van leerproblemen voor mijn kind op de lange termijn?

  Wanneer je de leerproblemen niet bij de kern aanpakt, kunnen (vroeg of laat) faalangst, concentratieproblemen, moeilijk gedrag en motivatieproblemen ontstaan of verergeren. Of zelfs depressie en burn-out klachten.

 • q-iconMijn kind heeft al extra hulp. Kan de bijles samen gaan met deze aanpak?

  Ja, omdat het uitgangspunt van de aanpak het kind is en niet de methode. Je kind leert een ándere manier van leren en strategieën om de verschillende leergebieden aan te pakken. Dit staat dus los van een reeds gehanteerde methode.

 • q-iconWerkt het ook bij kinderen die problemen hebben met het automatiseren?

  Ja, juist! Eén van de belangrijkste redenen dat het op school niet lukt, is dat je kind op een ándere manier automatiseert. Wanneer je kind leert om hier andere strategieën op toe te passen, gaat dit vele male makkelijker en sneller dan gedacht.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met mij op!

Heb jij de Test 'Welke leerstijl heeft jouw kind?" al ingevuld?